Община Сливен

ППМГ "Д. Чинтулов" реализира проект към Министерството на Младежта и Спорта

...
19.09.2017 / 12:47

Проект по чл. 10а от Закона за хазарта към Министерството на младежта и спорта реализира екип от учители и ученици от ППМГ „Добри Чинтулов“ чрез Училищното настоятелство към гимназията. Проектът е по направление „Активизирай младите“, провежда се под надслов „Срещу агресията в училище“ и е на стойност 29 895 лв. Той се реализира в периода 1 юли – 30 септември 2017 г. и в него са включени над 150 ученици и 11 ръководители. Целта е чрез дейностите по него да се изгради социално отговорно поведение и превенция на агресията, с което да се подобри качеството на живот и средата, в която живеят и общуват младите хора в гимназията. Проектът се реализира в партньорство с Регионалното управление на образованието – Сливен.

 

Работата по него предвижда участие на ученици в оформянето на кът за отдих в градинката пред ППМГ „Добри Чинтулов“. Учениците ще засадят дървета и храсти. С помощта на родители ще бъдат монтирани пейки и кошчета за боклук, както и лампи за градинско осветление.

 

Над 50 ученици вече се включиха в тематичен спортен лагер в СОК „Камчия“ в периода 31 юли – 7 август, в лагер по спортно ориентиране в м. Карандила в периода 7 - 14 септември, в тематичен еколагер в СОК „Камчия“ в периода 7 – 14 август и в обучение по медиация в к-с „Хелиос“ в Приморско в периода 21 – 28 август. Организирането на инициативите бе свързано със съчетаване на летен отдих с дискусии и практически занятия за разпознаване на рисковите фактори, водещи до различни видове зависимости, изграждане на умения за справяне с тях и насърчаване на здравословен начин на живот; за формиране на поведение на толерантност, сътрудничество и екипност; за изграждане на екологични навици в отношението към околната среда.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев