Община Сливен

78 сигнала за силна музика за една седмица в Сливен. Задържани са 7 лица, съставени са 19 акта и са иззети 2 музикални уредби

------------------------------------
18.09.2017 / 13:29

През изминалата седмица служители на РУ-Сливен за посетили 67 сигнала за нарушаване на тишина, като 28 от тях са в квартал Надежда. Съставени са 8 акта и са иззети две музикални уредби. В хода на полицейските действия, по опазване на обществения ред и нощната тишина, са възникнали 3 сбивания, в резултат на което в РУ-Сливен са задържани 7 лица. Съставени са актове на две лица по Указа за борба с дребното хулиганство, на които Районен съд- Сливен е наложил задържане за 15 денонощия.

27 са сигналите, посетени от служители на група „Охрана на обществения ред” към РУ-Сливен в останалите жилищни райони на града. Съставени са 4 акта, 2 протокола за предупреждение и 2 полицейски разпореждания.

Служители на участъци „Петолъчка” и „Запад” са се отзовали на 12 сигнала за силна музика в селата, обслужвани от участъка, съставени са 2 акта е 12 предупредителни протокола.

 

От 11 до 17 септември в РУ-Котел са посетени 8 сигнала и са съставени 4 акта, в РУ-Твърдица са посетени 2 сигнала и е издадено едно превантивно разпореждане за предстояща сватба, в РУ-Нова Загора е постъпил един сигнал за нарушаване на нощната тишина.

 

РУ-Сливен контролира използването на пиротехническите изделия. Всички фирми и граждани, които използват пиротехнически изделия от категория 2 и 3, определени в ЗОБВВПИ, за тържества, уведомяват началника на РУ-Сливен, като се задължават да ги използват съгласно реда, определен в ЗОБВВПИ и НОбС. Препоръчителният час е до 22,30 часа.

 

Служителите на РУ-Сливен използват всички законови сили и средства, както и наличния ресурс, за да се осигури спокойствието на гражданите и спазването на Наредба за обществения ред на територията на община Сливен.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев