Община Сливен

Кметът Стефан Радев: Все още няма глобени за нарушения в "Синята зона"

------------------------------------
18.09.2017 / 12:59

Предприятието „Градска мобилност“ все още не е налагало санкции на нарушители на паркирането в синята зона. Това е съобщил пред Радио „Фокус“ – Сливен кметът Стефан Радев . „Постепенно се налагат правилата и имаше достатъчно време за адаптиране.”, посочи кметът .

 

Прави се последен компромис към гражданите за налагането на санкции, тъй като голяма част от тях са подали заявления за издаване на стикери за преференциално паркиране по постоянен адрес, последният ден на изминалия месец. Срокът за издаване на въпросните стикери е 14 дни след подаване на Заявление по образец.

 

Номер 1344 е заработил нормално и е започнал да отчита приходи към общината, с изключение на проблем възникнал от страна на част от абонатите на Виваком. Системата не е приемала заплащане чрез СМС от клиенти на Виваком , които към момента имат просрочени фактури. ОП „Градска мобилност“ е алармирала БТК АД за възникналият проблем, от където са уверили че ще работят по премахването на тази пречка.

 

На новосъздадената улица пред Съдебната палата паркингъте номериран и ще бъде ползван за служебни нужди от съдебната палата и община Сливен. На него ще бъдат паркирани автомобили, които отговарят на чл.7а, а именно: Освобождават се от заплащане на цена за услуга по чл.5 ал.1 МПС на държавни институции, община и други организации на бюджетна издръжка, на които при необходимост и при възможност се отреждат служебни паркоместа.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев