Община Сливен

Новозагорското село Сокол отбеляза своя празник

------------------------------------
18.09.2017 / 12:55

На 16 септември, в навечерието на Деня на Вяра, Надежда, Любов и майка им София, новозагорското село Сокол отбеляза своя празник. Гости на тържеството бяха народният представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева, секретарят на Общината Мария Стефанова, началникът на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” Станимира Кънчева, кметове на населени места и др.

Те бяха посрещнати с радост от местните хора и кмета на с. Сокол Янка Георгиева.Tя се обърна към присъстващите, като ги приветства за силния дух, неуморните усилия и упоритостта, с които продължават да работят за процъфтяването на родния им край. Своя специален поздрав към соколци отправи секретарят на Община Нова Загора Мария Стефанова, която поднесе поздравителен адрес от кмета на общината Николай Грозев:

”С достойнство и мъдрост пазете традициите и продължавайте със същия неугасващ устрем да работите за издигане авторитета на родния Ви край и превръщането му в желано място за Вашите деца. Бъдете ревностни пазители и продължители на традициите и изконните български добродетели. Уверен съм, че с вяра и надежда в сърцата, с трудолюбие и любов ще пазите и надграждате постигнатото, а с младежки дух и енергия ще посрещате новите предизвикателства в името на добруването и светлите бъднини на с. Сокол. Бъдете хора със самочувствие и високо вдигнати чела и гледайте уверено в бъдещето. Нека благословията на светиците-закрилници споходи всеки дом и Ви донесе светли и хубави дни!”.

Народният представител Галя Захариева приветства жителите на селото за тяхната сила и вяра, извираща от здравите им корени и любовта към родния край. Тя ги поздрави за постигнатото и ревностното опазване на хубавите български традиции, като заяви, че за нея като народен представител, е голяма чест да работи в услуга на жителите на малките населени места от новозагорска община.

В празничната програма с много ентусиазъм се включиха: Танцова школа „All steps”, РК „Традиция” и възпитаници на ОШИ „Илия Аврамов”. Светлият и честит празник изпълни сърцата на хората с обич, с благодарност, с човещина, гордост от постигнатото и ги зареди с вяра за новите предизвикателства и трудности. Вечерта премина с много настроение, в песни, танци и сърдечни разговори с приятели земляци.

 

 

 

 

 

 

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев