Община Сливен

След 10 - часово издирване намериха 37-годишен мъж, загубил се в планински район до котленското село Седларево

------------------------------------
18.09.2017 / 12:38

Служители на ОДМВР-Сливен проведоха успешна спасителна операция по намирането на 37-годишен мъж, който се е изгубил в планински район, в близост до котленското село Седларево.

Полицейските служители започват работа по случая на 16 септември, когато в 21,00 часа получават обаждане от 68-годишна жена от село Седларево, че синът й не се е прибрал, след като е излязъл на разходка в планинска местност край селото. Тя съобщила, че за последно е провела разговор с него около 18,30 часа, при който връзката е прекъснала.

Незабавно служители на ОДМВР-Сливен предприемат действия по издирване и спасяване на мъжа. В операцията са включени полицейски служители на РУ-Сливен, РУ-Котел, РСПБЗН-Сливен и гранична полиция Елхово, оборудвани с автомобили, техника, термо-камери и две следови кучета. В спасителната операция взимат участие и планински спасители от БЧК и служители на ДГС-Котел.

Уведомена е дежурната част на военна полиция за предприемане на действие от тяхна страна, предвид близостта на военна база Ново село.

Мъжът е намерен след 10-часово нощно издирване около 08,10 часа на 17 септември в близост до военна база Ново село. Той е бил в добро здраве.

Пред органите на реда е обяснил, че се е объркал и не е могъл да намери в тъмнината обратния път към Седларево.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев