Община Сливен

Първият звънец огласи новозагорските училища за началото на новата учебна година

------------------------------------
15.09.2017 / 12:07

С цветя, усмивки, вълнение и емоции беше изпълнен първият учебен ден в Нова Загора. В празничния календар на страната ни 15 септември се откроява със своето впечатляващо присъствие – празник за малки и големи, един от най-важните и запомнящите се дни в живота.

Ден, който носи толкова смисъл и радост за всички; толкова истински, неподправен, изпълнен с любов и надежда! В ранното утро на празничния ден ръководството на община Нова Загора уважи всички учебни заведения в града, които посрещнаха с много вълнение своите ученици. Тази година кметът Николай Грозев и народният представител г-жа Галя Захариева бяха гости на тържественото начало на новата учебна година в НУ „Любен Каравелов”. Градоначалникът поздрави всички ученици, учители и родители като им пожела на добър час през новата 2017/2018 учебна година.

Атмосферата в новозагорските училища беше ведра, светла и красива, децата - вдъхновени, усмихнати, пораснали през лятото, празнично облечени, с цветя и в добро настроение.За поредна година любимите училища събраха ученици, учители, родители и множество гости в трепетно очакване на първия звънец. Училищните дворове се превърнаха в пъстра градина – изпълнена с грейнали детски усмивки, весела глъчка и много цветя.

Всичко се сля в едно радостно преживяване, докато светлата музика огласяше красиво украсените зали и звучаха песни за България! Пъстро, празнично и безкрайно тържествено! В своите приветствени слова директорите на учебните заведения пожелаха новата учебна година да е изпълнена със знания и успехи, а училищата да продължават да са огнища на българския дух и култура. Пожелания за здраве, за успешна и спорна учебна година отправиха към всички и официалните гости от Община Нова Загора. Несъмнено най-интересни бяха преживяванията на най-малките ученици. Тази учебна година 404 първокласници прекрачиха училищния праг в новозагорските учебни заведения с вълнение и ентусиазъм - сигурен знак, че училищата се утвърждават като любимо място за любознателните малчугани.

Място, където идват с доверие и радост и си тръгват със знания и умения, получавайки добро образование. Навсякъде първокласниците бяха посрещнати по стар български обичай – с питка и здравец – за да са здрави и силни; минаха по плиснатата вода от менчето, украсено с цветя, за да им върви по вода и да имат и спорна и успешна учебна година. За всички ученици днес бе поставен един старт за успех и добри постижения, за покоряване на върховете на знанието. Нека новата учебна година бъде наситена с ентусиазъм и творчески труд, с много усърдие, желание, воля и дух, за да се върви напред и нагоре по стръмния път на науката.На добър час!

 

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев