Община Сливен

Кметът на Сливен Стефан Радев пожела успешна учебна година на ученици и преподаватели

------------------------------------
15.09.2017 / 09:13

Уважаеми преподаватели,

Скъпи ученици и родители,

Приятно ми е да Ви поздравя най-сърдечно по повод началото на учебната 2017/2018 учебна година!

Вярвам, че днес отново ще пристъпите прага на родното училище с любов към знанието. Нека през новата година пред Вас да се открият нови възможности за развитие, предизвикателства и идеи, които да осъществявате с успех.

Учениците да бъдат любознателни, упорити и постоянни в усвояването на учебния материал. Да вярват в себе си, да даряват своите родители и приятели с много радост и уважение.

Пожелавам на учителите да са винаги така всеотдайни, да предават на учениците своите познания и мъдри напътствия!

Бъдете здрави, радостни и успешни!

Заедно да градим един по-красив Сливен!

Честит празник и на добър час!

 

Всички училища в Сливен имат готовност за началото на новата учебна година

 

 

Работна група извърши проверка в училищата на територията на община Сливен за готовността им за новата учебна 2017/2018 година и първия учебен ден на 15 септември. Проверени са и районите около училищата във връзка със сигурността на децата. Това съобщи пред журналисти заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

Проверките направиха Ина Николова, старши експерт училищно образование в дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността”, Доника Радева, експерт в отдел „Сигурност и управление при кризи” и Таня Куманова, експерт в дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт”.

„Беше установено, че всички училища имат готовност да приемат новите първокласници и всички останали ученици. Всички учебници са доставени по училищата. Дворовете са изчистени, няма опасни предмети, дървета и други пречки, които да възпрепятстват началото на учебния процес или да бъдат потенциално опасни за учениците и персонала в училището”, съобщи Ина Николова.

На територията на общината има 34 общински училища и 27 общински детски градини. Подготовката за учебната година при всички върви нормално. През септември беше извършено последното - четвърто класиране за прием на учениците в първи клас. Близо 1500 ученици, родени през 2010 година, са подлежащи на задължително училищно обучение. След четвъртото класиране на територията на общината са записани 1370 първокласници. В момента във връзка с Механизъм за обхват и задържане на учениците в училище на МОН се извършват дейности по установяване на местонахождението им и причините по които не са записани.

„За първа година ние проведохме електронен прием, който изключително много ни подпомага за обхвата на децата в първи клас. От миналата седмица активно работим по Механизъм за обхвата на децата в училище и се надявам повече деца да са на 15 септември на училище. Този механизъм ще работи през цялата учебна година”, каза още Чиликова.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев