Община Сливен

Днес бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между Сливен и градове от Судан

...
14.09.2017 / 16:33

Възможностите за сътрудничество между Сливен и градове от Судан обсъдиха днес кметът на Общината Стефан Радев и Нейно Превъзходителство Илхам Ибрахим Мохамед Ахмед, извънреден и пълномощен посланик на Република Судан у нас, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен.

На среща в Община Сливен кметът Радев е запознал посланикът с историята, икономическите и академичните възможности на Сливен. Била е обсъдена възможността не само за културно, но и за икономическо сътрудничество. Била е отправена покана към Нейно Превъзходителство детски танцови състави от Судан да се включат в тазгодишното издание на Международния детски танцов фестивал „Приятелство без граници“, чийто домакин е Сливен.

По – късно бе подписан и меморандум за сътрудничество между дипломатическите представители на Република Судан и филиала на Техническия университет в Сливен за обмяна на опит и студенти. В рамките на посещението се проведе работна среща на тема: „Сътрудничеството между Република Судан и Република България – традиции и перспективи”. Като част от програмата на посещението бе и откриване на кабинет за вендузолечение.

Фокус
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев