Община Сливен

Сливен е един от градовете, включен в Националното турне на виртуозното цигулково дуо Антон Мартинов и Кремена Николова

------------------------------------
14.09.2017 / 10:10

Сливен е включен в Националното турне на двама виртуозни цигулари- Антон Мартинов и Кремена Николова. Руският музикален гений Антон Мартинов, любимец на пианистката Марта Аргерич, и артистичен директор на престижния фестивал в Париж Le Printemps du Violon, идва в България с много специален проект в дуо с българката Кремена Николова. Българската цигуларка е инициатор и директор на фестивала San Martino a Natale във Венеция. Напомняме важната подробност, че Кремена Николова е родом от Сливен.

 

MUSIC for TWO е иновативен, единствен по рода си звукозаписен проект, който обединява барокова и съвременна музика. Виртуозни произведения за две цигулки. Колекцията включва барокова и съвременна музика, написана от самия Мартинов.

 

След като чул изпълнение от проекта, легендарният цигулар Иври Гитлис, споделя "...задължително трябва да запишете това,...никога не съм ставал свидетел на подобна симбиоза между двама изпълнители". Публика и критика са единодушни, че интерпретацията на двамата музиканти носи една особена непозната енергия, която по свой начин омагьосва.

 

Дуото Мартинов-Николова е със собствена идентичност и уникален репертоар и се е превърнало в носител на нова традиция в съвременната класическа музика.

 

В концертен вариант програмата е изпълнявана с изключителен успех в Италия, Франция, Словения в рамките на емблематични фестивали. А само след броени дни и в България. Националното турне стартира на 29 септември от София, следват градовете Пловдив, Бургас и Казанлък. Сливенските ценители на музиката ще се насладят на брилянтните изпълнения на Антон Мартинов и Кремена Николова на 3 октомври в 19 часа на сцената на зала „Сливен”.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев