Община Сливен

Поздрав на кмета на община Нова Загора Николай Грозев по повод 14 септември - Кръстовден и Професионален празник на пожарникарите

------------------------------------
14.09.2017 / 09:17

Уважаеми съграждани,

На 14 септември отбелязваме християнския празник Кръстовден, олицетворяващ жертвената любов, победата над злото, принадлежността към християнството.

На днешната дата е и професионалният празник на българските огнеборци, отбелязващ годишнината от първия пожарникарски събор през 1905 г., когато на практика се поставя началото на организираното пожарно дело у нас.

Уважаеми именници,

Нека силата на вярата и светлината на жертвената любов бъдат Вашите пътеводни звезди в живота и Ви напътстват и водят за добри дела. Бъдете живи и здрави и преодолявайте с лекота всяка трудност.

Уважаеми служители на РС "ПБЗН" - Нова Загора,

Вашата професия е сред най-благородните, но и най-опасните. Изключително рискова, изискваща много смелост, сърцатост, бързина и неустрашимост. Вие сте хората, които овладяват огнените стихии в името на безопасността и здравето на жителите на новозагорска община. Позволете ми от мое име и от името на нашите съграждани да Ви благодаря за бързите и своевременни действие, професионални умения, готовност за вземане на адекватни решения и борбеност, които проявявате във всеки един момент от Вашето напрегнато ежедневие. Пожелавам Ви здраве, упоритост и всеотдайност, за да продължавате все така достойно да изпълнявате своя дълг. Бъдете благословени и нека Бог да закриля Вас и Вашите семейства!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев