Община Сливен

Молитва за жертвите на пътя отслужиха в Сливен

------------------------------------
12.09.2017 / 20:15

Заупокойна молитва в памет на жертви на катастрофи, станали в Сливенска община беше отслужена в храма "Свети Димитър". Службата се организира от Венцислав Божанков – момчето, което оцеля след адската катастрофа през 2014 година и неговата майка Росица Джендова.

 

„Много съжалявам, че толкова много хора сме загубили и предимно момчета, и то млади момчета. Много хора си отиват така нелепо и просто не е честно”, коментира Росица Джендова. Тя апелира особено младите шофьори да карат винаги внимателно, защото в къщи ги чакат майки, бащи, близки и приятели.

 

Венцислав Божанков призова всички шофьори карат внимателно. „Не си мислете, че сте големи шофьори, защото винаги може да се получи ситуация, в която да я не я овладееш и тогава става най- лошото”, добави още Венцислав.

 

Венцислав Божанков пострада тежко при пътен инцидент в Сливен, заедно с още две момчета, вечерта на 29 ноември 2014 година. Андрей почина на място, а Божидар след 3 месеца по-късно почина.

 

Венцислав е претърпял 34 операции, повечето от които в Германия и САЩ, и след физиотерапиля в чужбина и у нас, вече е на крака и се възстановява. След няколко дни отново заминава за Америка за вероютно последните една или две оперативни интервенции, а плановете му са през следващата година пак да започне да учи, като вероятно ще запише право. "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев