Община Сливен

Сензационно! Алексей Петров сочи бившия зам. главен прокурор Бойко Найденов като мозъка на отвличанията

------------------------------------
12.09.2017 / 15:21

Драмата с отвличането на милионерския син Адриан Златков продължава да бъде най-обсъжданата тема сред обществото и медиите от последните дни.

Колко е бил откупът? Защо полицията не се е намесила? Има ли нова група за отвличания, или действат остатъците от "Наглите"? Имат ли хората основание да се боят за сигурността си? Това са тревожни въпроси, на които МВР и прокуратурата засега не дават отговор.

За коментар по горещия казус ПИК се обърна към бившия съветник в ДАНС и антитерорист доц. Алексей Петров, преподавател в УНСС.

 

- Доц. Петров, как оценявате полицейската работа в случая с отвелечения Адриан? Появиха се доста коментари, включително и в ПИК, че разследващите са се провалили, че бащата е свършил цялата работа...

- Аз съм на различно мнение. От личен опит знам, че професионалистите от системата на МВР си вършат много добре и съвестно работата. Мобилизиран е изключителен ресурс, така че критиките в тази посока са неоснователни.

Намирам обаче за груба грешка поведението на бащата на отвлеченото момче. Той не е съдействал на полицията и институциите. Ако го беше направил, ефектът щеше да е значително по-силен.

- Какво щеше да се промени? Може би нямаше да върнат момчето? И защо разследващите мълчат вече трети ден след освобождаването на Адриан?

- Познавайки спецификата на работата, смятам, че колкото по-малко се разгласи, толкова повече резултати ще се постигнат. Нямам съмнение, че полицията работи по гореща следа и скоро вече ще има основание да се говори.

- Семейството на Адриан е платило солиден откуп, както и при похищенията на "Наглите". Отново ли ще се изгуби следата на парите?

- Това е големият въпрос, защо не се проследяват парите. Това бе проблемът и при "Наглите". Убеден съм, че следите там бяха покрити от истинския мозък на тази престъпна група. И това е човек, ситуиран на най-високо ниво в системата, който се ползва с протекции.

- Кой е мозъкът, знаете ли?

- Човек на най-високо ниво. Имам данни, че може да бъде един бивш заместник-главен прокурор, ангажиран пряко с разследването на групата на "Наглите".

- Кой? Да не би да имате предвид Бойко Найденов, бивш заместник главен прокурор и шеф на следствието?

- Да.

- Това звучи изключително сериозно и конкретно. Разполагате ли с данни и факти, за да хвърляте такава бомба?

- Щом потвърждавам, значи разполагам. В по-късен етап ще кажа и покажа повече по темата. "ПИК"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев