Община Сливен

Село Коньово ще бъде поредното новозагорско село с ремонтиран площад... Проведе се футболен турнир

------------------------------------
11.09.2017 / 10:39

„През изминалата седмица стартира ремонтът на площада пред НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1922” в с. Коньово”. Това съобщи кметът на община Нова Загора Николай Грозев.

„Строително-монтажните дейности включват подмяна на старите плочи и ел. осветлението, оформяне на зелени площи, поставяне на пейки за отдих и кошчета за отпадъци. Удовлетворен съм, че със заделените финансови средства от Капиталовата програма успяваме да благоустроим площадни пространства, сгради на читалища, пенсионерски клубове и да извършваме други ремонтни дейности, както в града, така и в малките населени места. Уверен съм, че ремонтът на площада ще допринесе за самочувствието на коньовци и за оживяване на обществения им духовен и културен живот.”- допълни градоначалникът Николай Грозев.

 

Съботното утро на 9 септември събра футболните фенове в с. Коньово. На спортната площадка в центъра на селото се състоя поредния от футболните турнири, организирани от Община Нова Загора за малки населени места за есенния сезон. С приветствие на кмета на селото – Митко Симеонов бе даден и стартът на спортната проява с участието на отбори от селата: Омарчево, Съдиево, Асеновец, Новоселец и Коньово. И този футболен полусезон всички тимове се състезаваха за първото място с огромен хъс, спортсментски дух и много енергия. След много емоции и оспорвана надпревара между талантливите състезатели класирането доби следния вид:

I. с. Съдиево

II. с. Коньово

III. с. Асеновец

IV. с. Новоселец

V. с. Омарчево.

Всички участници получиха награди, осигурени от Община Нова Загора.

Шест от деветте включили се отбора във Футболните турнири за малки населени места, с най-висок точков резултат ще имат удоволствието да премерят сили за „Купата на кмета на община Нова Загора” – който ще се проведе на 14 октомври по повод празника на града „Петковден“.

В очакване на още футболни емоции домакин на следващият футболен турнир ще бъде с. Кортен, който ще се проведе на 16 септември.

Заповядайте да се забавляваме заедно!

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев