Община Сливен

На 14 септември на официално посещение в Сливен ще бъдат дипломатически представители на Република Судан и Държавата Катар

------------------------------------
08.09.2017 / 15:15

На 14 септември (четвъртък) 2017 г. Н. Пр. г-жа Илхам Ибрахим Мохамед Ахмед, извънреден и пълномощен посланик на Република Судан в Република България, ще пристигне на официално посещение в гр. Сливен.

 

Визитата ще започне в 12.00 ч. с делова среща с кмета на гр. Сливен и ръководството на Община Сливен, на която ще присъстват и г-н Фахар Халид Ал-Мосаллам – ръководител на Консулския отдел на посолството на Държавата Катар, както и проф. Сихам Мохаммед Ахмед Бакеет - ректор и вицеканцлер на Алзаием Аласхари Юнивърсити – Република Судан.

Сред официалните гости ще бъдат: проф. д.т.н. инж. Георги Михов – ректор на ТУ-София, проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков – зам.-ректор на ТУ-София, г-жа Румяна Михайлова - изпълнителен директор на Изпълнителна дирекция "Главна инспекция по труда", д-р Петя Балулова - директор на Регионална здравна инспекция – Сливен, д-р Георги Ходжев и д-р Йорданка Иванова-Ходжева.

На срещата в общината ще бъдат обсъдени възможностите за сътрудничество с Република Судан и Държава Катар.

От 14.00 ч. официалните гости ще се срещнат с академичното ръководството на ТУ-София и „Факултет и Колеж-Сливен”. В рамките на посещението ще се проведе работна среща на тема: „Сътрудничеството между Република Судан и Република България – традиции и перспективи”, която ще започне от 14.30 ч. във „Факултет и Колеж-Сливен”. Лектори:

- Н. Пр. г-жа Илхам Ибрахим Мохамед Ахмед – посланик на Република Судан в Република България;

- проф. Сихам Мохаммед Ахмед Бакеет - ректор и вицеканцлер на Алзаием Аласхари Юнивърсити – Република Судан;

- проф. д.т.н. инж. Станимир Михайлов Карапетков – зам.-ректор на ТУ - София.

Работната среща ще приключи с дискусии и подписване на меморандум за сътрудничеството между Технически университет - София и Алзаием Аласхари Юнивърсити – Република Судан.

 

В програмата на посещението е предвидено от 16.30 ч. откриване на кабинет за вендузолечение в гр. Сливен.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев