Община Сливен

Първа копка по проект „Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в Нова Загора - център"

------------------------------------
08.09.2017 / 12:28

На 07.09.2017 г. от 10:30 часа в близост до многофамилна жилищна сграда с адрес ул. „Васил Левски“ № 46, гр. Нова Загора, се проведе официална церемония „Първа копка” по Проект BG16RFOP001-2.001-0175 „Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на територията на град Нова Загора - център” по Договор № от ИСУН BG16RFOP001-2.001-0175-C01/19.10.2016 г., схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони”, Приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони” към Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

На събитието присъстваха кметът на община Нова Загора Николай Грозев; зам.-кметовете Светла Стоянова, Ивайло Енев и инж. Маргарит Тодоров; секретарят на Община Нова Загора – Мария Стефанова; управителят на фирмата изпълнител по договора за строителство „КИМ - 2002” ЕООД – Георги Тотев; управителят на фирмата изпълнител за независим строителен надзор инж. Светла Петрова; управителят на фирмата изпълнител по договорите за публичност и визуализация Тодор Кръстев; живущи в петте многофамилни жилищни сгради, обект на интервенция; експерти и специалисти от общинска администрация; жители на града.

Кметът Николай Грозев се обърна с поздравително слово към присъстващите:

„Започваме есента с няколко стартирали строително-монтажни работи по инфраструктурни проекти. Настоящата символична церемония ще постави началото на строителните дейности по единия от двата проекта, обхващащи жилищни сгради, които се реализират с европейски средства.” Г-н Грозев изрази надеждата си с него една от централните улици в града ни – „Васил Левски”, да стане по-красива, а собствениците на ремонтираните жилища да останат доволни и да се чувстват горди с обновените си домове, отговарящи на изискванията за клас на енергийна ефективност „С” и с осигурен достъп за хора с увреждания.

Отец Иван – архиерейски наместник от храм „Успение Богородично”, отслужи тържествен водосвет.

Символичната Първа копка, даваща началото на строителните работи, беше поставена от ръководителя по проекта и началник на отдел „Териториално и селищно устройство и контрол на строителството“ към Община Нова Загора - инж. Пламен Юнгарев и г-н Георги Тотев, управител на фирмата изпълнител на строително-монтажните работи, с отваряне на шампанско.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев