Община Сливен

Подновява се хоризонталната маркировка в близост до училища и детски градини в Нова Загора

------------------------------------
07.09.2017 / 16:14

В навечерието на първия учебен ден в Нова Загора започна подновяване на хоризонталната маркировка в близост до училища и детски градини. Освежаването се извършва с финансови средства от бюджета за благоустрояването на пътната инфраструктура.

Приоритет е поставен върху пресечките с най-голям интензитет на пешеходното движение, край учебните заведения, детските градини и ясли, центровете за социални услуги, но поетапно ще бъдат обхванати и останалите пътеки в града.

Създадена е оптимална организация, така, че да не се спира движението в районите, където се работи. "Както всяка година, с наближаване на 15 септември, на дневен ред идва темата с безопасността на децата. Затова направихме предварителен оглед на всички пешеходни пътеки, пътните знаци и тръбно-решетъчни парапети в близост до учебните заведения и предприехме нужните действия за тяхното възстановяване и ремонтиране. Дни преди новата учебна година бих искал да напомня на водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение и да бъдат изключително внимателни, особено в районите край училища, детски градини и ясли.” – каза кметът Николай Грозев.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев