Община Сливен

Граждани и общественици с нови предложения за Синята зона в Сливен

------------------------------------
07.09.2017 / 08:38

Подписка за промени във функционирането на Синята зона е внесена до кмета на Сливен Стефан Радев. Тя е инициирана от граждани, както и представители на Реформаторски блок – ДБГ и БЗНС в Сливен с искане предложенията да бъдат разгледани по комисии в Общинския съвет и обсъдени на сесия.

 

Предлага се, заради „възникналите затруднения за граждани, живеещи и работещи на територията на въведената „Синя зона“ служебният абонамент и абонаментът с карта за работещите на територията на зоната да бъдат намалени от 8 лева на месец на 40 лева на месец. Освен паркиране на МПС по постоянен адрес, да се добави и паркиране по настоящ адрес и живеене под наем. Да отпадне условието адресът на местоживеене да е идентичен с адреса, вписан в свидетелството за регистрация на превозното средство, както и да отпадне условието за паркиране на до две пресечки от имота.

 

Инициаторите на подписката предлагат още стойността на платеното паркиране за втори и трети автомобил да се удвоява, само ако автомобилът е на едно и също лице, а не заради един и същ адрес. Да се помисли за хората, които карат автомобили с пълномощно – те също да имат право на платен годишен абонамент по местоживеене.

 

В подписката се настоява още автомобилите на лекарите, които осъществяват домашни визити на територията на Синята зона и по спешност, да бъдат освободени от платено паркиране.

 

Подписката продължава, до момента подписите са над 200, съобщи за Радио Сливен Нет д-р Нина Борова, общински съветник от РБ.

 

 

Сн. Радио Сливен Нет

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев