Община Сливен

Директорите на училища вече ще определят вида на помощите за ученици

------------------------------------
04.09.2017 / 15:26

Министерството на труда и социалната политика разработи промени в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане във връзка с поетите ангажименти в изпълнение на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане в образователната система и предотвратяване на отпадането на деца от училище. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

 

Целта на промените е да се регламентира по-добрата обвързаност между плащането на помощите и посещението на децата в училище, както и гарантирането, че те ще бъдат съобразени с потребностите на децата и ще се ползват по предназначение.

 

Ето и основните промени:

 

Месечната целева помощ за заплащане на наем на общинско жилище на самотен родител с дете/деца в предучилищна и училищна възраст се обвързва с редовното посещение на предучилищна и училищна подготовка.

 

Видът на помощта в натура при предоставяне на еднократна помощ за първокласник и на месечна помощ за дете до завършване на средно образование ще се определя по предложение на директора на съответното училище.

 

Помощите в натура за пълно или частично плащане на такси за детска ясла или градина, детска кухня или столово хранене ще се предоставят чрез заплащане на съответните такси или средства от съответните дирекции "Социално подпомагане".

 

Същият ред ще се регламентира и за помощите в натура за пълно или частично заплащане на участието на детето в организирани от училището/детската градина мероприятия - екскурзии, посещения на исторически, културни и други обекти, лагери и др. "Сл. нюз"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев