Община Сливен

Княгиня Калина ще освещава плаваща къща на язовир „Жребчево”

------------------------------------
04.09.2017 / 09:19

Първа плаваща къща в България, изградена за десет месеца от родителите на бившата шампионката по езда и собственичка на конната база „Макс“ в Нова Загора Йонка Максимова предстои да бъде осветена през уикенда.

Съоръжението е с размери 14 х 5 м, изработено е от стоманени профили с прикрепени към тях специално отлети пластмасови модули. Къщата няма да е стационарна, а ще се придвижва с помощта на лодков двигател, като по този начин домакините и гостите ще могат да се наслаждават на природата край язовир „Жребчево”. До нея ще се стига с водно колело от специалния пристан на брега.

Идеята за плаващия дом хрумнала на таткото Максим преди няколко години, докато се разхождал със съпругата си Генка и приятели в скандинавските страни.Той очаква до дни да получи и последните документи с разрешителното от морската администрация.

За откриването Йонка е поканила дъщерята на Симеон Сакскобурготски , принцеса Калина, с която се сближили покрай общата си любов към конете и конния спорт преди 5 години .

Конната база „Макс“ край Нова загора вече е посрещала бившият премиер и съпругата му , доня Маргарита. Принцеса Калина също е идвала там, за да язди , а само преди десетина дни Йонка и майка й Генка върнали гостуването в двореца Царска Бистрица.

„Беше невероятно преживяване, докато синът й Симеон-Хасан и моят Станислав си играеха ние чисто по женски си споделяхме много неща от взаимен интерес. Тогава й показах снимки от още недовършения плаващ дом на „Жребчево“ и тя веднага се запали. Оказа се че съпругът и Китин вече е имал преживяване в подобна къща, но в Индия, в щата Керала. Двамата приеха с въодушевление поканата да гостуват на водосвета, очаквам до ден-два да се завърнат в България от Мароко, за където отпътуваха...“, сподели по телефона Йонка Максимова.

Жокейката се отказала от активната си спортна кариера след раждането на Станислав, отдала се е изцяло на конната база и заведението, което напоследък е станало любимо място за детски празненства. "Монитор"

 

 

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев