Община Сливен

Областният управител разпореди: Безпризорният Иван, наречен от нас "Призракът на прехода" е настанен в болница

------------------------------------
31.08.2017 / 19:15

След публикация в „Седмица” за безпризорния Иван, наречен от нас „Призракът на прехода”, областният управител Чавдар Божурски е разпоредил да бъде издирен.

Служители на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Сливен установиха, че безпризорното лице, дишащо лепило и бронз, е бездомно от няколко години. Казва се Иван Иванов. Извършена е проверка по адресната му регистрация. От нея става ясно, че Иванов не живее от няколко години на адреса в кв. „Надежда“, а роднините му не поддържат никакъв контакт с него.

 

Органите на РУ на МВР Сливен издириха въпросното лице. Той беше настанен в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, където е прегледан и му е оказана медицинска помощ.

 

Областният управител съдейства за подаването на заявление за издаване на акт за раждане и лична карта на Иванов, а от днес той е настанен за лечение в Държавната психиатрична болница в гр. Раднево. След поставяне на диагноза и лечение там, ще се предприемат стъпки за получаване на ТЕЛК-ово решение и настаняването му в социално заведение.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев