Община Сливен

Възстановителните дейности в местността Хамам баир в Сливен продължават

------------------------------------
29.08.2017 / 09:22

Възстановителните дейности в местността Хамам баир продължават. Както писахме вече, по инициатива на граждани, с подкрепата на Община Сливен, „ВиК“- Сливен, „Напоителни системи“ ЕАД Сливен, ОП „Озеленяване“ Сливен, се сформира инициативен комитет за възстановяването, почистването и облагородяването на парк Хамам баир.

Граждани,общинска администрация и дружества си подадоха ръка в името на интереса на града.

Вчера, оперативна група в следния състав: Димитър Митев- председател на ОбС- Сливен, Жана Апостолова- технически ръководител „Ремонтна група“ в Община Сливен и инж. Георги Божев- председател на сдружение „Активен гражданин“ минаха на оглед на терен.

Служителите от ОП“Озеленяване“ начело с Веселина Казакова са окосили и почистили. Възстановени са две от градинките в близост до паметника на Съветската армия, който е част от културното и историческо наследство на града. Имаме уверението на Димитър Митев, че спортната площадка, която влиза в първоначалния план, ще бъде изградена до 20 септември.

От ВиК- Сливен са възстановили подаването на водата към чешмата в подножието на местността, но засега лабораторни изследвания не са извършени.

Нина Апостолова увери, че ще бъдат монтирани допълнителни пейки и съдове за смет. Все още не е ясно, какъв бюджет ще задели Общината на този етап, но във възстановителните дейности по стълбите ще се включат и доброволци, както заяви инж. Божев. Ремонтните дейности в близост и около образувалото се свлачище ще се поемат изцяло от Община Сливен.

„Надяваме се, до края на месец септември паркът Хамам баир да се превърне в приятно място за отдих и спорт, но и всичко, което се възстанови и изгради да се пази от гражданите“, заяви Митев. "Наблюдател"

 

Александра Иванова

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев