Община Сливен

Четвърти ден гасят пожар в гората над кв. Клуцохор

ттттт
27.08.2017 / 20:26

Днес, 27.08, неделя, четвърти ден, горски служители на ЮИДП- Сливен, пожарникари и доброволци продължават да борят огнища в гората зад бившата печатница над сливенския квартал "Клуцохор".

Първият пожар възниква на 24.08 преди обед между 10.00 и 11.00 часа. Съмненията са за пожар, възникнал вследствие боравене с открит огън.

 

Последното денонощие огнеборци, горски и доброволци са борили пожара в гората над Сливен. Към настоящия момент на билото са три пожарни коли, а четвърта подава вода. Гасят пожара 38 горски и 30 пожарникари към момента.

Горските служители заявиха, че тази нощ отново ще има дежурни екипи и гасенето на огнищата продължава и утре, 28 .08, понеделник.

 

През изминалото денонощие в гасенето на пожара са се включили местни доброволци от Сливен, доброволци от село Тополчане. Кметът на село Глушник също е организирал и изпратил отряд доброволци в борбата с пожара.

 

Горските служители заявиха да не се всява излишна паника и напрежение сред населението. Гражданите да спят спокойно. Постепенно екипите овладяват и ограничават пожара. /наблюдател/

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев