Община Сливен

Кметът на Поморие благодари на Стефан Радев за участието на Сливен в честванията на 1100 години от битката при Ахелой

------------------------------------
25.08.2017 / 11:03

Кметът на Сливен Стефан Радев получи благодарствено писмо от Иван Алексиев, кмет на община Поморие, по повод участието на eкипа на Крепост Туида в честванията на 1100 години от битката при Ахелой.

 

„Мащабната историческа възстановка, за чието осъществяване съдействахте, ще бъде помнена задълго, защото респектира и възхити всички присъстващи. За мен бе чест да работя с Вас и Вашите колеги – хора, отстояващи българските традиции, хора с висок дух, ценности и професионализъм”, се казва в поздравителния адрес.

 

Екипът на Крепост Туида и клубът за средновековни военни изкуства „Ратина“-Сливен взеха участие в честванията по повод 1100 години от битката при река Ахелой. Сдружения и клубове за исторически възстановки в страната пресъздадоха битката между българската и ромейската войска в близост до бойното поле край град Ахелой, като демонстрираха въоръжение и снаряжение и бойни практики на войските от периода.

 

Организатори на събитието бяха „Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции – Авитохол“ – град Варна, община Поморие и кметството в град Ахелой.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев