Община Сливен

Решават дали да пратят сиамските близнаци от Сливен в САЩ

------------------------------------
24.08.2017 / 15:01

Случаят със сиамски близнаци от Сливен е отложен за консилиум за актуалното им състояние на заседаниена Обществения съвет към Фонда за лечение на деца в сряда.

При необходимост ще се свика извънредно заседание, съобщиха от Обществения съвет - съобщава Дир. Бг.

Децата трябва да се прегледат отново спешно, тъй като предишната интердисциплинарна комисия от 15 члена е била октомври 2016 г..

При децата бързо се променя състоянието, а актуалната информация трябва да се изпрати в чужбина. В новата комисията ще се включат анестезиолог и реаниматор, които да се запознаят със случая и подготвят и пътуват с децата при одобрение.

Медицински специалисти трябва да решат дали е възможно децата да бъдат транспортирани в чужбина и при какви условия, с какъв медицински транспорт.

Освен това трябва да се свика в спешен порядък и правна комисия, която да даде становище за правата на децата от юристи, защото двете деца имат различни права.

В началото на месеца семейството на близнаците отново подаде молба във Фонда за лечение на деца в чужбина.

Причината е, че в университетска болница Мантефиоре, Ню Йорк - САЩ, са дали надежда на семейството, че могат да извършат оперативно лечение за разделяне на близнаците.

Момчетата са с тежка комплексна вродена аномалия - сиамски близнаци, сраснали в тазово-седалищната област с обща коремна кухина.

На 22 август децата станаха на една година, те са настанени в дом за деца в Бургас. Майката е на 14 години, като бащата е неин втори братовчед. /Dir.bg

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев