Община Сливен

Изготвен е график за провеждане на срещи с родители относно обхвата и задържането на децата в детски градини и училища

------------------------------------
22.08.2017 / 16:06

На 27.07.2017 г. в Областна администрация Сливен се проведе работна среща за изготвяне на график по населени места за провеждане на срещи с родители на деца, подлежащи на обхват в детски градини и училища. Срещата беше водена от Димитринка Петкова – заместник областен управител. Участие взеха представители на Областна администрация Сливен, Регионално управление на образованието – Сливен, общините, представител на УНИЦЕФ България и неправителствени организации, работещи за интеграцията на ромите, Център за майчино и детско здраве, адвокати по проект „Право на детство“.

 

След като на предишна работна среща бяха набелязани действията за активна работа с родителите на деца от ромския етнос, на днешната среща беше изготвен график за провеждане на родителски срещи. Те ще се проведат в периода от края на месец септември до средата на месец октомври в населени места и квартали с компактно население от малцинствен произход. Определени бяха отговорните лица за организацията и провеждането им. Срещите ще включват кратък филм на здравна тема или такава, свързана с образованието, беседа, запознаване на родителите с правата на децата и санкциите при неспазването им, пораженията върху детския организъм от ранния полов живот и ранните раждания, ролева игра за ползата от образованието, дискусии по темите.

 

Мероприятията се организират по повод Решение на Министерски съвет за създаване на Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици. Те са по инициатива на областния управител с подкрепата на РУО-Сливен, кметовете на общини от областта, УНИЦЕФ, НПО и др.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев