Община Сливен

Поздрав на кмета на община Нова Загора Николай Грозев по случай 18 август – Ден на миньора

---
18.08.2017 / 09:21

Уважаеми бивши и настоящи служители в минната индустрия,

Честит професионален празник - 18 август – Ден на миньора и празник на трудещите се в рудодобива и въгледобива! На тази дата Православната църква отбелязва Успение на Св. Иван Рилски - най-великият светец на българската земя, покровител на миньорите и целия ни народ.

Уважаеми миньори, геолози, обогатители,

Този ден е повод за равносметка на постигнатите от Вас резултати в Минерално-суровинната промишленост. Този отрасъл е от жизненоважно значение за съществуването на човешката цивилизация. Добивът на подземни богатства е неизбежен и е в основата на всички останали индустрии, а почти всичко, създадено от човешка ръка е изработено с материали и енергия, добити от земните недра. Благодаря на всички Вас, които сте свързали трудовия си и житейски път с въгледобивните дружества, за Вашата всеотдайност, професионализъм и отговорност в работата.

Имайте вяра, воля и сила, за да работите и занапред с постоянство и усърдие за благото на родината ни. Желая на Вас и Вашите семейства, здраве, благоденствие и житейско благополучие и нека Св.Иван Рилски да бди над Вас и да дарява с успех всички Ваши начинания!

Честит празник!

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев