Община Сливен

Започва есенната сесия за прием на документи за стипендианти на община Сливен

---
17.08.2017 / 10:05

От 1 септември до 1 октомври 2017 г. се приемат документи на кандидати за месечна стипендия и еднократно финансово подпомагане за есенната сесия по “Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Сливен” .

Месечна стипендия се отпуска за период не по-дълъг от шест месеца. Стипендия се присъжда на дете и/или младеж, с поне пет значими изяви на местно, регионално или национално ниво, класирано до трето място за последните две години, считано от датата на подаване на кандидатурата. Дете/младеж е всяко дете/младеж, живущо на територията на Община Сливен, което е обхванато от образователната система в предучилищен, начален, основен и среден образователен курс.

 

Финансовият стимул се присъжда на дете и/или младеж, участник в инициативите, включени в общинската програма за финансово стимулиране на деца с изявени дарби, класиран до трето място за последната година, считано от датата на подаване на кандидатурата. Дете/младеж е всяко дете/младеж, живущо на територията на Община Сливен, което е обхванато от образователната система в предучилищен, начален, основен и среден образователен курс, както и всяко дете до 6 годишна възраст, живущо на територията на Община Сливен (независимо дали посещава детска градина).

 

Комисията разглежда подадените кандидатури и излиза с решение за есенната сесия в срок до десети ноември.

 

Документите на кандидатите за стипендии ще се приемат в деловодството на Община Сливен, при секретаря на Комисията по стипендиите Светла Бунчева – стая 102 или по пощата. Там можете да получите и формуляр от искането за предоставяне на финансова помощ.

За по-подробна справка: Община Сливен, стая 102, тел.611 102.

Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Сливен е публикувана на сайта на Община Сливен /www.sliven.bg/ .

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев