Община Сливен

Алпинистът Атанас Скатов е посветен на каузата да увлича хората към здравословен начин на живот

---
16.08.2017 / 18:20

„Най-голямото ми удовлетворение от това, което правя е, че има хора, които започват да спортуват и се увличат по здравословния начин на живот. Радвам се, че допринасям за повдигане на техния дух“, сподели алпинистът Атанас Скатов на среща с кмета на Сливен Стефан Радев и председателя на Общинския съвет Димитър Митев.

 

Той разказа за натрупаните впечатления от своите три екпедиции, които проведе през тази година. На 16 май Скатов изкачи връх Лхотце /8516 м/, на 22 май – връх Еверест /8848 м/ и на 20 юни – връх Денали /6194 м/. Той информира, че връх Лхотце не е бил изкачван от българин 36 години и 4 години от друг алпинист в света. Станал е вторият българин, изкачил върха, и без да слиза до базов лагер, след пет дни е изкачил и Еверест.

 

Атанас Скатов е първият българин и първият веган в света, завършил успешно изкачване на 7-те континентални първенци. Качил е 6 осемхилядника и 15 от върховете с над 5 000 м височина.

 

Алпинистът вярва, че няма невъзможни неща и всеки, който си постави ясни цели, може да ги постигне.

 

Стефан Радев и Димитър Митев поздравиха Атанас Скатов за постиженията и изразиха уважение към постоянството, с което той следва каузата си, давайки пример на младото поколение. Кметът подари на алпиниста знамето на Община Сливен, като му пожела да го развее на следващия висок връх, който предстои да покори.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев