Община Сливен

Сливен е част от "iLoveBulgaria". Платформата популяризира културните и туристически обекти в града

---
15.08.2017 / 16:25

„Информационната кампания на “iLoveBulgaria“ в Сливен премина при голям интерес и се надяваме да популяризира успешно дестинацията, маршрутите, местата в нашия хубав град Сливен". Това посочи днес на редовната си пресконференция кметът Стефан Радев. Община Сливен официално се присъедини към платформата през месец май и стана част от проекта, който е подкрепен от Министерството на туризма.

 

Антония Бойкова, директор маркетинг и продажби на научната компания разработила проекта, представи днес пред журналисти първата интерактивна туристическа мрежа в България “iLoveBulgaria“. Новата платформа предоставя информация както за забележителностите на държавата, така и за специалните предложения на местните фирми. iLoveBulgaria включва в себе си най-новите постижения на дигиталния маркетинг и реклама. Целта е подобряване на предлагането на туристическия продукт в страната ни. Тя обединява интересите на различни институции и организации, бизнеса, гражданите и туристите.

 

„Община Сливен е една от 10-те общини партньори по проекта. Участието ни ще доведе до подобряване качеството на предлаганите услуги за граждани и туристи; Предоставяне на интерактивна информация за всички архитектурни, исторически и културни обекти; Създаване на интелигентни кампании в реално време към фирми, граждани и туристи; Стимулиране на бизнеса в района”, каза още Бойкова.

 

От 9 до 12 август, част от екипа на ILoveBulgaria беше в Сливен, на специален щанд по главната улица. Гражданите се запознаха с платформата и мобилното приложение. На над 30 забележителни културни и туристически обекти в града има поставени информационни табели, изработени със съдействието на община Сливен. На тях е изобразен специален код, който гражданите могат да заснемат с мобилните си апарати и да получават информация за съответния обект. Най-посетени през тези дни са били къщата-музей на Хаджи Димитър – регистрирани са 84 сканирания, античната крепост Туида /55 сканирания/ и паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци – с 48 сканирания.

 

Интерактивният гид на България „развежда“ туристите из местните забележителности. Картата на iLoveBulgaria показва снимки и видео от емблематични български паметници. Местните туристически забележителности и събития също се популяризират чрез няколко различни канала – мобилно приложение, Facebook, Instagram, Viber.

 

iLoveBulgaria е част от международната платформа iLove, разработена в Англия, ползваща най-модерните технологии и концепции в маркетинга и електронната търговия. Това иновативно решение обединява усилията на Министерство на туризма, общините, фирмите, гражданите и туристите, с цел подобряване качеството на предлаганите услуги.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев