Община Сливен

66 сигнала за силна музика в Сливен за седмица, трима задържани, иззети 7 уредби и съставени 29 акта

---
14.08.2017 / 13:48

През изминалата седмица служители на РУ-Сливен за посетили 66 сигнала за нарушаване на тишина, като 48 от тях са в квартал "Надежда". На 12 и 13 август е осъществена специализирана операция по опазване на обществения ред на територията на квартал Надежда и спазване на Наредбата на община Сливен. В хода на операцията са съставени 21 акта, 8 протокола за предупреждения, иззети са 5 уредби и са задържани трима за неизпълнение на полицейско разпореждане. В делничните дни от 7 до 11 август са посетени 22 сигнала на територията на квартала, съставени са 8 акта, 19 протокола за предупреждение и са иззети 2 музикални уредби.

 

18 са сигналите, постъпили от служители на група „Охрана на обществения ред” към РУ-Сливен в останалите жилищни райони на града. Сигналите са предимно в кварталите Комлука, Дружба и Сини камъни. Съставени са 13 протокола за предупреждение.

 

РУ-Сливен контролира използването на пиротехническите изделия. Всички фирми и граждани, които използват пиротехнически изделия от категория 2 и 3, определени в ЗОБВВПИ, за тържества, уведомяват началника на РУ-Сливен, като се задължават да ги използват съгласно реда, определен в ЗОБВВПИ и НОбС. Препоръчителният час е до 22,30 часа.

 

Служителите на РУ-Сливен използват всички законови сили и средства, както и наличния ресурс, за да се осигури спокойствието на гражданите и спазването на Наредба за обществения ред на територията на община Сливен.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев