Община Сливен

До 15 август се приемат заявления за субсидии на пчеларите. Животновъдите ще получат над 7 млн. лева държавна помощ „де минимис“

---
11.08.2017 / 15:30

До 15 август пчеларите, изпълнили договорите си от Националната програма по пчеларство 2017-2019 г., могат да подават заявления за плащане. Приемът на документи по мерки А, Б, В, Г и Д започна от 5 юни, в областните дирекции на Държавен фонд "Земеделие". До момента са приети 1311 заявления.

Образец на заявлението за плащане и информация за особеностите по окомплектоване на документите могат да бъдат намерени на сайта на ДФ "Земеделие".

 

Кандидатите могат да заявят плащане за всяка дейност от националната програма, която са се ангажирали да изпълнят.

 

За да получат финансиране те трябва да имат валидна регистрация като земеделски стопани и да са подали актуална информация за регистъра на пчелините на Българската агенция по безопасност на храните.

 

Фонд "Земеделие" ще преведе финансовата помощ след приключване на задължителните административни проверки на внесените от пчеларите документи.

Ще бъдат извършени и проверки на място, за да се установи дали дейностите по договорите са изпълнени коректно.

Земеделските стопани трябва да са извършили одобрените им разходи по Програмата в периода от 1 август на предходната финансова година до 31 юли на финансовата година, за която са кандидатствали.

 

 

Над 7 милиона и половина лева ще получат българските животновъди по линия на държавната помощ „де минимис“. Това реши Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ на свое редовно заседание.

 

Фермери: Задава се криза в млечния сектор и фалити на производители

 

Минималната помощ „де минимис“ се предоставя на регистрирани стопани, които отглеждат млечни и месодайни крави, биволици, овце-майки и кози-майки. На подпомагане по схемата подлежат земеделски стопани, които са заявили едри и дребни преживни животни по схемите на директните плащания за Кампания 2017.

 

Разплащателната агенция ще подготви указания за предоставяне на финансовата подкрепа. Индивидуалният таван за подпомагане по държавната помощ за един земеделски стопанин е до 15 000 евро за период от три години.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев