Община Сливен

Криминални: Акция на полицията в Нова Загора, баба от Сливен даде 10 000 лв. на телефонни измамници и др.

---
11.08.2017 / 12:46

Полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, насочена срещу посегателства над личността и имуществото на гражданите, е проведена на 10 и 11 август на територията на РУ-Нова Загора. В хода на операцията са проверени 54 лица и 39 превозни средства, в това число и превозни средства с животинска тяга. Констатирани са 7 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата на общината. Установени са двама неправоспособни водачи. Образувано е едно бързо производство срещу водач, употребил алкохол 2,37 промила. Той е установен в хода на операцията в село Новоселец. Водачът е на 49 години от същото село. Задържан е за 24 часа.

 

Сливен: Жена на 57 години от град Сливен е станала жертва на телефонна измама. Тя била въведена в заблуждение, че помага на органите на реда за залавяне на престъпна група, занимаваща се с телефонни измами. Въвлечена в измамната схема тя хвърлила от терасата на жилището си сумата от 10 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Водач с алкохол 1,38 промила е установен от полицейски служители в град Сливен. На 10 август, около 21,40 часа, на булевард Георги Данчев е спрян за проверка лек автомобил „Роувър“, управляван от 56-годишния Г.Г. от град Сливен. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 1,38 промила. Срещу водачът е образувано бързо производство.

 

Котел: Три бързи производства за образувани в РУ-Котел. На 10 август в село Ябланово са установени двама водачи, управляващи нерегистрирани превозни средства и водач без свидетелство за управление на МПС. Те са установени от полицейски екипи в хода на специализирана операция по безопасност на движението на територията на община Котел.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Информация за възникналите пожари без нанесени материални щети

От 08:00 часа на 10.08.2017 година до 08:00 часа на 11.08.2017 година на територията на област Сливен са възникнали 5 пожара без нанесени преки материални щети, които са обхванали обща площ 35 дка сухи треви, храсти и стърнища. Пожарите са ликвидирани от екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, както следва: 4 от РСПБЗН-Сливен; 1 от РСПБЗН-Твърдица:Спасени са: 1 сграда

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев