Община Сливен

На 18, 19 и 20 август - 10-то юбилейно издание на Фестивала на фолклорната носия в Жеравна

---
10.08.2017 / 09:07

10-то юбилейно издание на Фестивала на фолклорната носия ще се състои в Жеравна, съобщиха организаторите. Фестивалът ще се състои на 18,19 И 20 август. Фестивалът е създаден е през 2008 година по идея на Христо Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”.

 

Архитектурният резерват Жеравна е избран за център на фестивала заради автентичната възрожденска атмосфера и достъпното си и удобно местоположение – в централната част на страната ни.

 

Участието в този фестивал е доброволен акт и желаещите да се включат в него старателно спазват задължителните изисквания за провеждането му. С цел да се придаде възможно най-пълна автентичност на обстановката и максималното й приближаване до българския бит отпреди век и половина, действа строг фестивален правилник.

 

Главното изискване, за да се влезе на фестивална територия, е да сте облечени във фолклорна носия, която всеки си осигурява сам. Забранено е внасянето и ползването на редица предмети от съвременния живот, както и на изделия от пластмаса. Ползването на мобилни телефони е разрешено само на определено за разговори място. През първите два дни категорично е забранено заснемането с камери, фотоапарати, мобилни телефони и др. Право на това имат само акредитирани медии и фотографите на фестивала.

"Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев