Община Сливен

Криминални: Двама души починаха на място при катастрофа, хванаха шофьор с 2,57 промила алкохол, специализирани акции в Котел и Нова Загора

---
04.08.2017 / 11:00

Водач с алкохол 2,57 промила е установен от полицейски екип в сливенското село Градско. Водачът е 38-годишен мъж от същото село, управлявал е лек автомобил „Пежо“ с концентрация на алкохол 2,57 промила. Спрян е в центъра на селото в 00,55 часа днес. Срещу нето е образувано бързо производство.

 

На 3 август, в 20,14 часа, от телефон 112, е получено съобщение за настъпило пътно произшествие на главен път І-6, на разклона за село Блатец. Лек автомобил „Рено“, управляван от водач на 33 години от село Трапоклово е напуснал пътното платно и се е ударил в скат на подлез. От произшествието на място са починали водачът и пътуващата с него 33-годишна жена от град Сливен. Назначени са автотехническа и съдебно-медицинска експертиза. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На територията на РУ-Котел е в ход специализирана полицейска операция по опазване на селскостопанската продукция , недопускане на пожари, посегателства и щети. От началото на седмицата са проведени срещи и са издадени предписания на кметове, представители на кооперации и земеделски производители в 10 населени места на територията на РУ-Котел. Проверени са 96 лица и 87 превозни средства. Констатирани са 33 нарушения на ЗБЛД, ЗДвП, ЗОСИ, Наредбата на общината и други. Съставени са 6 протокола за предупреждение по ЗМВР.

 

За времето от 09,00 до 16,00 часа на 3 август на територията на община Нова Загора е проведена специализирана полицейска операция с цел противодействие на конвенционалната престъпност, насочена срещу личността и имуществото на гражданите. В хода на акцията са извършени проверки на 60 автомобила, 35 превозни средства с животинска тяга и 86 лица. Констатирани са 13 нарушения на ЗДвП, ЗБЛД и Наредбата на общината. Съставени са актове и глоби с фиш.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Информация за възникналите пожари без нанесени материални щети:

От 08:00 часа на 03.08.2017 година до 08:00 часа на 04.08.2017 година на територията на област Сливен са възникнали 5 пожара без нанесени преки материални щети, които са обхванали обща площ 79 дка сухи треви, храсти и отпадъци. Пожарите са ликвидирани от екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, както следва: 4 от РСПБЗН-Сливен; 1 от РСПБЗН-Нова Загора.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев