Община Сливен

Последна техническа подготовка за старта на Синята зона в Сливен. В сайта на Общината - линк към информация за платеното паркиране

---
04.08.2017 / 10:48

Община Сливен извършва последни технически настройки за старта на Синята зона, съобщи зам.-кметът по финансите Румен Иванов. Началото се забавя заради отрязани кабели, които създават проблем със свързаността на системите. Гражданите ще бъдат информирани за стартирането на платеното почасово паркиране.

 

Таксуването ще се извършва от служители на предприятието „Градска мобилност“ чрез талони и чрез смс от един автомат, който ще бъде монтиран около пазара. Първоначално ще се поставят скоби на неправилно паркираните автомобили. Предстои закупуване на „паяк“.

 

„До края на август скоби няма да бъдат поставяни, а гражданите само ще бъдат предупреждавани, че вече е въведен режим за платено паркиране и трябва да заплатят услугата. Целта ни е да има плавно преминаване към плащане на паркоместата”, каза Иванов.

 

 

В официалния сайт на община Сливен, от дясната страна на екрана, е поставен банер „Синя зона”

 

Това е линк към банера: http://www.sliven.bg/index.csp?f=OPGM-Sliven

 

Тук гражданите може да получат пълна информация за обхвата, знаците и правилата на Синята зона. Също така са посочени образци на документи, режима на преференциално паркиране на ППС, превозващи хора в неравностойно положение, както и освободени от заплащане МПС.

 

С Решение на Общинския съвет е приета Наредба за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства на територията на община Сливен. Платеното паркиране е в часовия диапазон от 08:00 часа до 18:00 часа. Зоните за платено паркиране се обозначават допълнително с информационна табела, в която са описани условията на паркиране в синята зона; размера на таксата за паркиране и начина на заплащането й; принудителните мерки, които се прилагат. Таксата за платено паркиране се определя от Общинския съвет.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев