Община Сливен

57 кубика дърва за огрев и 18 кубика строителна дървесина задържаха "Бързи и яростни" през юли

---
03.08.2017 / 09:37

"За юли месец задържаната дървесина от нашия екип е 54 кубика дърва за огрев и 18,5 кубика от едра строителна дървесина,както и един ТИР- товарен автомобил, пише Юсеин Шакиров на фейсбук страницата си.

"Първо- товарният автомобил за 25 дена го задържаме вече два пъти, като в първия случай превозния му билет бе предсрочен с цели 24 часа, а във втория случай само 18 часа бяха отгоре на разрешените му 12 часа. За нас е без превозен билет,но "независимия съд" приемат факта,че има превозен билет. Но по този начин те и за всеки ден ще ни представят превозен билет със изтекла дата и тогава защо ги проверяваме въобще!? За нас това са вторите курсове, а може и да са трети курсове с дървесина. С такива превозни билети сме засичали лица, където превозват и по пет дена докато ги хванем и заиграят парите по веригата на Прокуратура или "НЕЗАВИСИМИЯ СЪД"!

Второ - в едно ДГС констатираме сеч в отдел, където нямаха позволително за сеч и след като измерихме трупите ги задържахме и оставихме на горския на дадения му охраняем участък на отговорно пазене и количество от 10 кубика от едра строителна дървесина.

Трето - проверихме склад за преработена дървесина и в него открихме трупи от едра строителна дървесина на 6-метра дължина и количество 6-кубика, като дървесината не бе маркирана със задължителната КГМ или ОМ,както полимерна,пластмасови марки и нямаха нужните документи за нея,превозен билет. На една секция от трупите забелязахме,че има и пластмасова пластина,марка, която описахме в протокола си и ще издирваме лицето поставило тази пластина. Ще издирваме колегата,които си е сложил марката на трупи без да издаде нужния документ - превозен билет.

Четвърто- В град Котел пред домакинство и пред служебен автомобил, която виждате-Лада Нива- бяла на цвят, имаше трупи от едра строителна дървесина и количество на 2,5 кубика,която измерихме. Трупите нямаха задължителната пластмасова марка,както и КГМ или Общинска марка и след като попитахме съседите, същите посочиха, че са на местния горски служител и, че тези трупи са от 2,3 месеца пред домът му, както и пред служебната кола на колегата. Ние се свързахме с горския и същият ни каза, че не знае на кого са тези трупи пред тях и колата му. Аз се обадих на директорката, като и казах да прати техен служител за да констатираме нарушението, престъплението и задържим дървесината, както да я приберат, че е незаконно добита и транспортирана. Тъй като горският се прави на изтърван, ще му съставим АУАН за това, че като колега не е проверил тази дървесина, която е пред дома му и ще уведомим компетентните органи, тъй като ние не сме разследващи и нямаме тази компетенция. Лека и спорна седмица на всички Ви!"

Наблюдател

Още снимки от новината

---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев