Община Сливен

В началото на месец септември ще се проведе допълнително класиране за 1 клас в Сливен

---
02.08.2017 / 16:36

Поради наличието на свободни места в някои от училищата на територията на Община Сливен, в началото на месец септември ще се извърши още едно класиране за учениците в 1 клас за учебната 2017/ 2018 г., съобщават от Пресслужбата на Общината.

Свободните места ще бъдат обявени на 01 септември, а класирането ще бъде извършено последния график:

4 класиране

01 септември 2017 г. - Начална дата за отваряне на системата. От 10 ч. на тази дата може да се регистрират/ редактират/, отказват заявления за прием.

05 септември 2017 г. - Крайна дата на затваряне на системата. До 23:59 ч. на тази дата могат да се регистрират/ редактират/, отказват заявления за прием.

07 септември 2017 г. -Дата на класиране. Обявяване на резултатите от класирането

08 септември 2017 г. Начална дата – записване. От тази дата, от 9 ч., класираните деца се записват в училището, в което са приети

13 септември 2017 г. Крайна дата на записване. До 17 ч. на тази дата се записват/ отказват.

 

Всички родители, които не са подали заявления за кандидатстване при провеждането на предходни три класирания, могат да го направят чрез електронната система за прием (https://priem.sliven.bg:3443) или на място в училището.

В случай, че детето вече е класирано и записано, но родителят желае да кандидатства за друго училище при обявено свободно място, то това може да стане само при отписване на детето от училището (изтегляне на документите му) и подаване на ново заявление в системата за електронен прием, в сроковете посочени в графика.

При формиране на класирането, електронната система за прием определя случайно число за всяко едно от заявленията, които участват в класирането. Когато две или повече деца са с равен брой точки за едно и също желание, системата ги подрежда във възходящ ред, от най-малкото случайно число към най-голямото. Родителите може да се запознаят подробно с начина, по който се определя случайният принцип на номерата на децата от тук: https://priem.sliven.bg:3443/lastRating.

Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от класирането, губят входящия си номер, с който са участвали и могат да кандидатстват отново за прием с нов входящ номер и ново заявление на следващо класиране.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев