Община Сливен

Приключи Десетият юбилеен футболен турнир „Лято 2017 – Нова Загора”

---
31.07.2017 / 15:19

На 28 юли приключи Десетият юбилеен футболен турнир, проведен по инициатива на Кирил Русев, с подкрепата на Община Нова Загора. В последния горещ юлски ден от турнира се изигра финалният мача от „Лято 2017 – Нова Загора”. Спортната надпревара за първото място между „Лалетата” и „Калитарите” завърши с резултат 2:0, а демонстративната среща, която се изигра между ветераните от „Гаучосите” и „Белият балет”, донесе много емоции на публиката.

В рамките на две седмици, на тренировъчното игрище на Градския стадион, се изиграха 22 мача, участваха 13 отбора, някои, от които бяха гости на града ни, броят на децата влезли в игра бе 130, а броят на новите приятелства, за които турнирът допринесе, надхвърли очакванията на организаторите. Мероприятието премина в дух на толеранс и страст към футбола. Малки и големи, участници и публика, се забавляваха заедно под зоркия поглед на съдиите на турнира – Адриан Павлев и Преслав Павлев.

Доста оспорвани се оказаха 50% от срещите в турнира, но виновни за това са единствено и само надарените футболни надежди на Нова Загора. Със своя талант и завидни умения, с лавиране на топката, играчите оставиха без дъх публиката. За две седмици светът на участниците в турнира се превърна във футбол! В групата деца, родени 2002-2004 г., се съревноваваха 5 отбора и крайното подреждане има следния вид:

 

5 място - „Червените дяволи”

4 място - „Росонерите”

3 място - „Каталунците”

2 място - „Дюшекчиите”

 

Всички участници получиха награди, а първото място безспорно грабна отборът на „НЗ Галакси”, който получи купа, златни медали и подаръци осигурени от Община Нова Загора.

В групата юноши, родени 1999-2001 г. се съревноваваха 6 отбора, които заеха следните места:

 

6 място – отборът на „Ацтеките”

5 място – отборът на „Царчетата”, гр. Стара Загора

4 място – отборът на „Младовските орли”, с. Младово

3 място – отборът на „Адзурите”

2 място – отборът на „Калитарите”

 

В тази възрастова група първото място извоюва отборът на „Лалетата”, който получи купа, златни медали и подаръци осигурени от Община Нова Загора.

На церемонията по награждаването, присъства зам.-кмета на община Нова Загора - Ивайло Енев, който връчи плакет за Принос в развитието на спорта в община Нова Загора на организатора Кирил Русев с благодарност за положения труд в популяризирането на футбола сред подрастващите. За първенците в двете възрастови групи бяха дадени парични награди от спонсори. Изненадата в програмата по закриване на турнира бе зарята – специален подарък от Иванета Колева за Кирил Русев.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев