Община Сливен

Заниманията „Приказно лято 2017” продължиха днес с посещение на музеите в Сливен

..................
27.07.2017 / 15:27

Заниманията „Приказно лято 2017”, организирани от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”, продължиха и днес. Темата „Съкровищата” бе посветена на ценните предмети, които пази Историческият музей. Сутринта децата посетиха Регионалния исторически музей на Ларгото и разгледаха експозициите там. Уредниците им разказаха любопитни неща за експонатите, а децата бяха особено впечатлени от тракийските съкровища, открити по време на различни археологически разкопки край Сливен. И дълго споделяха впечатленията си от уникалната златна маска, златните украшения, глинените съдове и т.н. По-късно през деня посетиха къщата-музей „Хаджи Димитър” и научиха от пазителката на къщата Дора Пондалова важни неща за живота на славния войвода, разгледаха родния му дом и музейната експозиция с интересни за тях предмети.

В следобедните занимания децата направиха виртуална разходка и сред останалите обекти към Регионалния исторически музей: къщата-музей „Добри Чинтулов”, къщата-музей на сливенския бит и Първата държавна текстилна фабрика на Балканите, в която днес са разположени няколко музейни сбирки.

По-късно децата отново се включиха в интересни занимателни игри, свързани със съкровищата на Сливен, решаваха ребуси и др.

Прочетоха втората приказка за Сливен, която пишат заедно по време на летните занимания, и разказаха за приключенията на малкия Александър в подземния град под Стария бряст. А след това съставиха план и за следващата приказка, посветена на скритите съкровища в тайнствените подземия.

Заниманията за деца „Приказно лято 2017” са част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Дейността на фонда се осъществява с подкрепата на фондация "Работилница за граждански инициативи" и фондация "Чарлз Стюард Мот".

Още снимки от новината

..................
..................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев