Община Сливен

Представители на общината, съветници от ГЕРБ и др. уважиха храмовия празник на манастир "Св. Илия" в с. Чинтулово

------------------------------------
20.07.2017 / 15:18

Кметът на Сливен Стефан Радев, председателят на общинската структура на ПП ГЕРБ - Сливен Здравко Костадинов, заместник -кметът Румен Иванов и председателят на Общински съвет Димитър Митев присъстваха на храмовия празник на манастир "Свети Илия" в село Чинтулово. Пред богомолците отец Мариян, свещеник в манастира отслужи празнична Св. литургия по повод Илинден и празник на селото.

Отецът разказа и историята на Св. Илия и брат му Димитър, както и за строителството на храма и манастира. Отец Мариян благодари на ПП ГЕРБ - Сливен и лично на премиера Бойко Борисов за средствата, които партията е дарила за изографисване на Светата обител и изграждането на път до нея.

Десетки хора се събраха в манастира, за да помолят Св. Илия за здраве и изцеление, а след службата разговаряха с местните политици от ПП ГЕРБ - Сливен. Манастирът "Св. Пророк Илия" е построен през 1830 г. През 2006 г. е възстановен.

През 2014 година ПП ГЕРБ дари 9 900 лева за изографисването на храма в манастира. Стенописите са направени от художничката Живка Иванова, член на Младежкия културно-просветен център "ИХТИС" в Сливен.

Общински съветници от ГЕРБ в Сливен също неколкократно са дарявали средства от своите възнаграждения за възстановяването на манастира.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев