Община Сливен

Проведе се 26-то заседание на Общински съвет Нова Загора.Той обсъди и зачестилите случаи на агресия

ттттттт
19.07.2017 / 21:04

На 19 юли се състоя поредното 26-то заседание на местните парламентаристи. Към първоначалните 15 точки дневен ред бяха добавени още две. Извънредно включено бе предложението на председателя на Общински съвет Нова Загора Георги Николов във връзка, със зачестилите случаи на агресия и хулигански прояви на лица с малцинствен произход в гр. Нова Загора. На заседанието присъстваха майката на наскоро пострадало при подобна проява момче Йовка Илчева, негови приятели и близки. Обсъждането на предложението по точката премина много активно като общинските съветници се обединиха и приеха обръщение - искане до Министъра на вътрешните работи и Областния управител за засилване на контрола и предприемане на адекватни действия. В него те призовават за своевременно заемане на незаетите длъжности в щатното разписание и увеличаване броя на служителите в РУ „Полиция” гр. Нова Загора, за да бъде увеличен броя на полицейските патрули през тъмната част на денонощието в община Нова Загора.

В хода на заседанието беше одобрен и приет Отчетът за дейността на Общински съвет за първото шестмесечие и Наредбата за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Нова Загора. Одобрено бе предложение относно проект за изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Нова Загора, което предвижда около 50 процентно намаление на таксите, свързани с приетата Наредба за синя зона.

След предоставената възможност за питания, обръщения и декларации, председателят на местните парламентаристи Георги Николов закри заседанието.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев