Община Сливен

Децата участници в детската творческа работилница "Лято в библиотеката" се включиха в отбелязването на 180 г. от рождението на Левски

------------------------------------
19.07.2017 / 09:27

С поднасяне на цветя на паметника на Васил Левски в града и среща с писателя Желяз Кондев и представяне на книгата му „Апостола на българите“ на 18.07.2017г. участниците в детската творческа работилница „Лято в библиотеката“, организирана от сливенската регионална библиотека, тържествено отбелязаха 180 г. от рождението на Васил Левски.

Интересните разкази за детството и юношеството на Васил Левски от книгата на Ж. Кондев очаквано предизвикаха любопитството и интереса на децата. Те изслушаха със затаен дъх подробности около написването на книгата, задаваха много въпроси, изразиха преклонението си пред делото на Апостола.

В края на срещата Желяз Кондев обяви, че съвсем скоро ще излезе от печат и втора част на книгата и обеща да я представи първо пред ентусиазираната си детска публика в Сливен На срещата присъства и г-жа Димитринка Петкова - заместник областен управител, която поздрави организаторите за чудесната инициатива и децата за отношението им към делото на Васил Левски..

Представянето на книгата на Желяз Кондев беше последната проява от програмата на творческата работилница посветена на годишнината от рождението на Апостола. В продължение на две седмици преди всяко тематично занимание, организаторите от РБ “Сава Доброплодни“ представиха пред децата интересни презентации по темите: „Кой е Васил Левски”, „Левски и Сливен” /Кога Левски е идвал в Сливен, с кого се е срещал, къде се е укривал, сподвижници на Апостола от Сливен/, „Тефтерчето на Левски”, „Признателност към делото на Левски”, четени бяха интересни разкази и легенди за геройствата на Апостола от български и чужди писатели др.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев