Община Сливен

Главният секретар на МВР Младен Маринов представи днес новия шеф на ОД на МВР-Сливен ст. комисар Димитър Величков

йуууи
18.07.2017 / 21:19

Със заповед на министъра на вътрешните работи Валентин Радев за директор на ОДМВР-Сливен е назначен старши комисар Димитър Величков. Той беше представен официално днес пред ръководния състав на дирекцията от главения секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов.

От края на месец май до момента, със заповед за временно назначаване, длъжността се изпълняваше от комисар Иван Русев, заместник-директор на ОДМВР-Сливен.

Преди да заеме длъжността директор на областната дирекция Димитър Величков е изпълнявал длъжността началник на районното управление в град Сливен. Той е роден на 20.03.1966г. в гр.Пазарджик. Завършил е "Технически университет - ИПФ" гр.Сливен. Започва работа в МВР от 1992 година в "Охранителна полиция", след което преминава в сектор "Криминална полиция" до 2002 година, когато е назначен като старши инспектор в сектор "Борба с организираната престъпност". За работата си в сектор „БОП” е награден с огнестрелно оръжие със заповед на министъра на вътрешните работи. От 2010 до март 2013 е началник на РУМВР в град Твърдица, като от 1 март 2013 оглавява РУМВР-Сливен.

През 2009г. завършва международна полицейска школа в Будапеща, Унгария. Преминал е обучение в редица партньорски организации в страната и Европа. Многократно е награждаван за професионални успехи. За постигнати добри резултати в борбата с производството и разпространението на наркотични вещества през 2016 година, като началник на районното управление в Сливен, Величков е отличен с престижната награда в конкурса за магистрати и полицаи "Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж", която се присъжда в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев