Община Сливен

Ето какво свърши за десетина дни шефката на ОП "Озеленяване" Веселина Казакова

------------------------------------
18.07.2017 / 09:19

Дейността на ОП „Озеленяване“в Сливен започна преди приблизително десет дни с шеф Веселина Казакова.

Днес от „Наблюдател“ минахме контролно по места, за да видим какво е свършено дотук по инициатива на доволни граждани.

Ще започнем от следната опорна точка:

По какво ще познаете, откъде е минала Казакова с хората си? Първо, окосените площи са подравнени, а не на принципа „Едно късо- едно дълго, едно късо- едно дълго, а по перифериите- няма да косим. Чак пък дотам кой ще види?“

Второ: Не само, че се коси тревата, но се плеви, подрязват се храстите, а диворастящи двуметрови търнаци се премахват.

Трето: Не само, че се коси, плеви, подрязват се храсти, други се премахват, но се почиства чрез търмъчене и цялата отрязана маса плюс изхвърлени фасове,пластмаси и други боклуци на граждани, се събира и изхвърля.

Четвърто: В града вече се полива, защото когато едни зелени площи и градини не се поливат, логично е да пожълтеят и увяхнат.

Веселина Казакова не „търка“ стол в офис, а работи с хората си на терен, редом с тях, така че контрол винаги се упражнява.

Вече се виждат първите резултати от назначението и като шеф на ОП „Озеленяване“. Минаваме по Бургаско шосе, по бул.“ Чавдар“ в двете посоки, по протежението на бул.“Братя Миладинови“- в двете посоки,градинката пред Билла, по ул.“Стефан Караджа“(Забележете от двете страни на реката как е окосено), целия бул.“Христо Ботев“ в двете посоки, градинката зад Лукойл, около МБАЛ“ Хаджи Димитър“, парк „Юнак“, Алеята на розите в Руския квартал, централна градска част, кръговото пред ЖП гарата, градинките, вкл. стълбите в кв. „Стоян Заимов“. Днес хората на Казакова бяха на терен в „Туида“, но предвид 60-те дка, които трябва да окосят, продължават и утре в крепостта. От утре подхващат и градинките пред банковите клонове на ул. „Цар Симеон“.

Вечер, около 21.00 часа, Казакова контролно минава да провери дали се поливат тревните площи около паметника на Хаджи Димитър и Общината. Ей, така, просто защото е твърдо решена, че ще направи от Сливен градина.

„ Работниците са същите, казва Казакова, но аз изисквам друго от тях.“

Затова предстои да видим един нов Сливен. Въпросът е друг обаче и той е следният:

Дали ние трябва да се нагласим спрямо Казакова или тя да се нагласи спрямо нас, защото ако продължаваме да си хвърляме боклуците, пък тя да върви след нас с хората си и да ни коси,плеви и чисти, какъв ще е този нов Сливен, пак със старите хора с изучените маниери и навици?!

Та така…за приблизително десет дена работа като шеф на ОП „Озеленяване“ на Казакова. Това било предимството да нямаш офис, а да си всеки ден с работниците на терен. Така упражняваш контрол, а резултатите са видими.

 

 

Александра Иванова

Наблюдател.БГ

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев