Община Сливен

Eко–инспектори откриха в Нова Загора бензиностанция, замърсяваща въздуха

...
17.07.2017 / 12:29

63% от планираните бензиностанции в Старозагорска, Сливенска и Ямболска област провери РИОСВ – Стара Загора през шестте месеца на 2017 г, съобщиха от инспекцията.

Контролът обхвана техническото оборудване със системи в съответствие с етап ІІ за улавяне на бензиновите пари и тяхната ефективност.

Изискването е разписано в Наредба №16 за ограничаване емисиите на летливи органични съединения при съхранение, товарене или разтоварване и превоз на бензини.

Всички оператори трябваше да приведат съществуващите бензиностанции в съответствие с изискванията до края на 2016 г. С изменението на наредбата беше даден двугодишен преходен период на операторите на такива обекти. На два обекта – в Стара Загора и Нова Загора, бяха открити несъответствия с тези изисквания, за което са образувани административнонаказателни производства.

Според Закона за чистотата на атмосферния въздух физическите лица, неизпълнили изискванията на наредбата, подлежат на глоба от 2000 до 10 000 лв., а за юридически лица имуществената санкция е в размер от 5000 до 20 000 лв.

Фокус
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев