Община Сливен

Победител в рали "Твърдица - Елена" е Тихомир Стратиев

------------------------------------
17.07.2017 / 09:04

След един изключително тежък и непредвидим уикенд, екипажът на Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Peugeot 208 R2) взе победата в тазгодишното 13-тото издание на рали „Твърдица-Елена“. За пръв път в историята на надпреварата екипаж с един двигателен мост е най-бърз, като така Тихомир Стратиев и Добрин Борисов се нареждат след топимената, печелили една от най-трудните надпревари у нас. Представителите на АСК „Марина Моторспорт“ взеха победата и в пауър етапа, като така дуото се прибира вкъщи с пълен набор от точки от тазгодишното издание на рали „Твърдица-Елена“.

 

На второ място завърши екипажът на Мирослав Ангелов/Недялко Сивов (Peugeot 208 R2). Дуото на АСК „Мегапорт“ стигна до финала на надпреварата с изоставане от 23,5 секунди, след много сериозна атака в предпоследния етап от ралито „Елена-Твърдица“ от страна на Стратиев/Борисов. Зад тях на трета позиция в генералното класиране завърши екипажът на Григор Григоров/Даниел Миленков, също с 208 R2. Екипажът на „Григоров Рейсинг“ взе и победата в купа „Тодор Славов“.

В RC3 победата е за на Антон Титов/Динко Георгиев (Citroen DS3) следвани от Христо Атанасов/Марин Иванов (Citroen С2). Третата позиция в RC3 е за Емил Денев/Богомил Ненов (Renault Clio). Победители в клас RC5, след също една оспорвана битка, е екипажът на АСК „Дианел Рейсинг“ Стефан Желязков и Иван Турлаков (Citroen Saxo). Зад тях на втора позиция завърши екипажът на Христо Геров/Димитър Трифонов (Hyundai i20). "Autobild"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев