Община Сливен

Започна Рали Твърдица-Елена,26 тима на старта

мйххх
15.07.2017 / 10:00

13-то рали Твърдица - Елена 2016" което е трети кръг от календара на БФАС, стартира днес, 14 юли. Дължината на ралито 295 км, от които 130 км са състезателни и са разделени на 10 скоростни етапа. Тази година състезанието ще се проведе официално в три дни. Днес от 21:00 ч. на площад "Свобода" в Твърдица ще бъде даден церемониален старт. В събота, 15-ти юли предстои административен и технически преглед. Ралито ще стартира в 16:20 ч. с преминаването на скоростните етапи "Твърдица" (20 км) и "Боров дол" (7 км), след които следват етапите „Моторспорт Академия“ и атрактивния скоростен етап в града “Хюндай“.

 

През втория състезателен ден ,неделя 17-ти юли преминаване на нелеките почти 100 състезателни км през Елена-Твърдишкия Балкан. Скоростния етап 5 - "Чумерна", ще бъде просто една загрявка за екипажите преди сериозният "Буйновци" (19.90 км.), който ще стартира от разклона за хижа Чумерна и ще финишира малко преди село Буйновци.

 

Следват две преминавания на абсолютно новия за ралито етап "Лазарци", разделени с време за обслужване в изнесена сервизна зона, след което предстои едночасово прегрупиране в центъра на Елена, където зрителите ще могат да разгледат колите от близо. След почивката в Елена на екипажите ще карат "Елена-Твърдица" - цели 29 км и така нареченият "Power stage" - етап "Предела" (24 км.), като старта на същия е отново на разклона за хижа "Чумерна", но този път спускането е към Твърдица.

 

Новостите в рали "Твърдица Елена" и през 2017 година няма да липсват. Другото ново е двукратното преминаване на етапа Яковци, който преминава край живописния пейзаж на язовир "Йовковци" и финишира в предградията на град Елена.

 

26 екипажа са подали заявка за участие в рали шампионата.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев