Община Сливен

Едно момче от Сливен донесе на баща си 21 отличия само за две години

------------------------------------
15.07.2017 / 10:11

Днес ще Ви разкажем за едно талантливо момче от село Раково- Павел Димитров. Всъщност Павката не е точно от Раково, но прекарва ваканциите в селото, в къщата на баща си – заклетият авджия Пламен Димитров. Павката е родом от Сливен и до 4-ти клас е учил в СУ“ Пейо Крачолов Яворов“. Сега той е за 7-ми клас в Национално училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" в Котел с профил „гайда“с преподавател Пламен Дуков.

Само за две години, откакто е възпитаник на музикалното училище, Павел носи в къщата на баща си 21 отличия, сред които медали, грамоти, дипломи от участия в национални фолклорни конкурси от цяла България. През учебната година живее в пансион в Котел, а ваканциите -в Раково, където всеки ден Павката свири по четири часа. В останалото време помага на баща си, гледа 7 кучета, от които 6 ловджийски и един 100 килограмов алабай. Най- големите фенове на музикалните му изпълнения са двата коня, за които също Павел полага ежедневни грижи.

Първото отличие талантливото момче получава в Котел преди две години, когато е на 11 години в конкурс, на който му отсъждат първото място.

А първите си уроци по гайда и подготовката за „Филип Кутев“ Павел получава от Стайко Стайков в Читалище „Зора“ в Сливен. Разказва, че желанието му да свири на този музикален инструмент се ражда от телевизионно предаване, в което за първи път вижда гайдар.

Освен фолклора, Павката обича и животните, затова мечтите му се простират до там, че се е амбицирал освен да стане музикант, да следва и ветеринарна медицина.

Дано мечтите му се сбъднат и Фортуната да бъде на негова страна, а Сливен да продължи да бъде родно място на млади таланти!

 

Александра Иванова

Наблюдател.БГ

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев