Община Сливен

Частни превозвачи от Сливен обжалват решение за транспортните линии

...
13.07.2017 / 16:09

Частни превозвачи от Сливен ще обжалват в Административния съд решение на Общинския съвет, с което им се отнемат транспортни линии, за да ги възложат на общинската фирма "Пътнически превози". Това заяви на пресконференция в пресклуба на БТА в Сливен Милена Иванова, представител на частни превозвачи в града.

Иванова посочи, че ще сезират главния прокурор, както и Комисията за защита на конкуренцията за нарушения при възлагане на обществени поръчки. Според нея общинската фирма "Пътнически превози" не отговаря на условията да бъде вътрешен оператор, а част от автобусите не разполагат с лиценз и с "Гражданска отговорност". По думите й, необходимо е да се сформира комисия в общинския съвет, която да провери състоянието на общинското предприятие, дали то е губещо и дали в него се извършват необосновани разходи.

Превозвачите са изпратили петиция до ЕК, като оттам са получили отговор, че документът ще се внесе за разглеждане в комисии, беше съобщено на пресконференцията.

По думите на кмета на Сливен Стефан Радев вътрешният оператор е дружество, което отговаря на определени условия - трябва да бъде публично дружество, да не участва в конкурентни процедури, да изпълнява и линии, които не са рентабилни. В замяна на което вътрешният оператор получава общинска транспортна схема без конкурсна процедура, с пряко възлагане. "Като кмет съм длъжен да застана на страната на обществения интерес, независимо дали това е популярно решение и дали засяга нечии частни интереси", заявява Радев в разпространено от пресцентъра на общината съобщение.

БТА

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев