Община Сливен

В Арт център „Седем” се състоя поетична среща, част от програмата „Творческо лято 2017” на „Обществен дарителски фонд-Сливен”

------------------------------------
13.07.2017 / 12:07

Снощи Арт-център „Седем” събра поети и почитатели на поезията на сладка раздумка и чаша вино. Поетичната среща бе част от програмата „Творческо лято 2017” на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”.

Свои творби представиха Кети Бозукова, Милена Радева, Евгени Шарков, Валентина Димитрова и Валерия Тодорова.

Публиката се наслади на богатата палитра от емоции, преплетени в красивите стихове, които разказаха за любовта и раздялата, за миналото и спомените на душата, за страха, за времето и самотата, за добрите думи и онези, които нараняват, за пречупените през поетичната душа светове на Йовков и Дебелянов, за Ной и бирата, за шоколадовия октомври, за глината...

Красиви стихове, излезли от красивите души на своите създатели, разнопосочни мисли, огнени желания, прокудени страсти, разбити мечти, житейски победи, шарени емоции, весели словесни закачки – цялата тази Вселена от чувства завладя неусетно всеки един от публиката.

Във връзка със 180-годишнината от рождението на Васил Левски, поетесата Валентина Димитрова прочете свое стихотворение, посветено на Апостола на свободата. По време на срещата бяха прочетени и стихотворения на млади сливенски поети, включени в книжката „Моят Левски е...”, която ще излезе следващата седмица и е по проект на Младежка банка-Сливен.

В края на поетичната вечер се роди идеята поетите да се събират всеки месец в Арт-център „Седем” и да представят пред почитателите на словото своите творби.

Програмата „Творческо лято 2017” е част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”, която осъществява дейността си с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи” и фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

 

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев